10 vanliga misstag för trädgårdsdesign och landskapsarkitektur

10 vanliga misstag för trädgårdsdesign och landskapsarkitektur

Om du söker efter “trädgårdsdesign” eller “trädgårdskonstruktion” med Google kommer du snabbt att stöta på landskapsarkitekter och trädgårdsmästare. Men du kan också göra en trädgårdsdesign själv, förutsatt att du gör god forskning och är välinformerad.

Vi listar tio vanliga trädgårdsdesignfel från nybörjare och amatörträdgårdsdesigners, så att du inte behöver göra dem igen.

1. Outsourca designen av din trädgård blint
Om du redan anställer en expert, tänk först på vad som är viktigt för dig. Vill du ha vissa typer av buskar eller träd, en minidamm eller en gräsmatta? Mycket arbete eller lite arbete för att underhålla din trädgård? Hur använder du din trädgård, speciellt för att sola och sitta eller vill du också aktivt komma igång med en grönsaksträdgård eller en rosenträdgård?

Tänk på dessa saker och gör två listor för att bygga din trädgård.

En lista över hur du planerar att använda din trädgård och hur mycket tid du har för underhåll.
En andra lista med några exempel på vad du gillar och inte gillar med andra trädgårdar. Du får inspiration från trädgårdar som du ser tillräckligt ofta på tv på Eigen Huis en Tuin eller med vänner och familj.
Om du vill komma igång med att designa din trädgård själv för att få en bättre uppfattning och leka med alternativ som du har i åtanke, läs vår artikel om gratis trädgårdsdesignprogramvara och vår 4-deliga serie av 3D trädgårddesign med SketchUp.

2. Alla trädgårdsmästare eller trädgårdsmästare från Google

Precis som hos entreprenörer, bör du också välja din trädgårdsdesigner (m / f) med försiktighet. Det är bäst att lita på recensioner eller erfarenheter från vänner, kollegor och familj. Ställ din fråga på Facebook och bli förvånad över hur snabbt du får svar.

Om du gillar “trevligt och enkelt” kan du låta trädgårdsmästare svara på din uppdragsbeskrivning. Du vet då säkert att du kommer att få reaktioner från någon som är intresserad av ditt trädgårdsjobb. Det är fortfarande ganska nytt att du kan erbjuda ditt jobb gratis på webbplatser som Werkspot eller Marktplaats Klussen. Fördelen är att du också kan läsa recensioner från tidigare kunder där.

Vi är fans av Skydreams tjänster som förbinder konsumenter med ett trädgårdsarbete med lämpliga trädgårdsmästare. Detta behöver inte vara en renovering utan kan också vara installationen av ett staket eller byggandet av en damm. Du kan prova gratis för att se vilken typ av svar du får och vilka kostnader du kan förvänta dig. Använd detta formulär för att begära en kostnadsfri offert från en trädgårdsmästare för ditt trädgårdsarbete.

3. Träd i din trädgård. De växer snabbare än du tror
Var försiktig med träd i din trädgård. Det som ser så söt och söt ut nu kan allvarligt skada dina avlopp och din syn på tio år. Fråga alltid om trädens tillväxthastighet och om du vill vara säker på att trädet förblir litet, välj en speciell dvärgsort.

4. Tänk om du verkligen vill ha en damm
Varje betydande damm i en trädgård, ja, till och med en minidamm, kräver kostnad och betydande underhåll. En damm har sitt eget ekosystem och kan snabbt drabbas av alger, ogräs och bullriga grodor som du inte kan fånga snabbt. Tänk mycket noga på om du verkligen vill ha en damm, även med tanke på små barn och den magiska attraktion som vattnet har på de små skurkarna.

5. Organisera dina krukväxter
Krukväxter är lätta på din uteplats eller runt din skjutdörr. Men de behöver vatten nästan varje dag på sommaren. Det är bekvämare att begränsa antalet krukor och bara använda dem för växter som jordgubbar och kortblommande växter för att ge en accent på din terrass.

Om du har många krukor, organiserar inte dem utspridda över din terrass. Stora krukor är också användbara. Mer jord går in och de behåller mer vatten. Du kommer att upptäcka att några stora krukor eller planteringar ger din uteplats en mycket lugnare och snyggare känsla.

 

6. En liten gräsmatta
Använd inte gräsmatta eller gräsmatta i en liten trädgård. Även om du är en sådan fläkt, kostar mindre än 10 kvadratmeter gräs mer huvudvärk och underhåll vid klippning och saker som mosskontroll än du tycker om. Om du tar gräs, ta det direkt och se till att det är minst 20 kvadratmeter yta.

Ett alternativ är nya typer av konstgräs som är så bra idag att de knappast kan särskiljas från den verkliga varan

7. Trädgårdsnisser.
Dessa glada killar var väldigt hippa på 80-talet. Det är nu bättre att lämna dem i Intratuin eller ditt eget lokala trädgårdscenter. Såvida det inte är en gåva du inte kan vägra, är vårt råd: håll dem borta från din trädgård.

8. Skimp inte på en utomhuskran
Installera alltid en kran på utsidan om du menar allvar med din trädgård. Gör detta omedelbart om du ändå ska renovera och ta itu med din trädgård, för då kan du fundera noga över vilken plats som är användbar. Trädgårdsredskapsmärket Gardena erbjuder också system med vattenuttag som du kan använda i hela din trädgård.

Har du inte en extern kran och vill bygga en?

Om du lägger ut ett jobb på Werkspot eller Marktplaats Klussen hittar du snabbt en professionell som kan göra det åt dig för några hundra euro. Det verkar dyrt, men en ny trädgårdsplantering, för din gräsmatta är död och dina barrträd är svaga, ännu dyrare på lång sikt.

Med en kran på utsidan kan du också vattna dina växter automatiskt. Läs mina erfarenheter av detta på min takterrass.

9. Begränsa antalet växter i din trädgård
Den gyllene regeln i en trädgård är 80/20. Det är rätt. Gå till 80% grundläggande plantering och använd endast 20% accenter som blommor och utbytbara växter som de i en grönsaksträdgård. Om du placerar fler årliga växter än de 20% kommer trädgården snabbt att kosta dig mycket mer tid att sköta.

10. Välj uteplats av god kvalitet
Köp bra uteplatser. Även här bör du definitivt ta en titt på Marktplaats så att du helt enkelt kan hämta gratis terrassplattor eller trottoarplattor i området. Billigt behöver inte vara en dålig sak, men ägna särskild uppmärksamhet åt kvalitet. Du bör inse att din terrass är ett tecken på din trädgård och att du kommer att tillbringa större delen av din tid där.

Bra tjocka terrassplattor är gjorda av betong eller natursten. De är inte hala när de är våta och de är minst 5 tum tjocka. Fråga din trädgårdsmästare eller trädgårdscenter om leveransalternativ. Om du inte är eller har varit en vägarbetare, gör du det själv. Jag råder andra människor att ha sin terrass installerad av en professionell. Det är svårt och tungt att ordna en terrass ordentligt med dräneringen i rätt riktning. En professionell kan också förhindra att dina brickor sjunker.

Slutsats
Sammantaget finns det många små saker du kan göra (och inte göra) för att uppnå en bra trädgårdsdesign. Se till att du besöker många trädgårdar och be om råd från dina vänner, bekanta och familj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *